Semt Kütüphaneleri Öğrencilerin İkinci Evi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Proje’si kapsamında hayata geçirdiği “Her Mahalleye Bir Kütüphane” çalışmaları neticesinde dört yılda şehrin farklı mahallelerinde hizmete sunulan 19 yeni Semt Kütüphanesi, sunduğu imkanlarla öğrencilerin ve kitapseverlerin ikinci evi oldu.

ÖĞRENCİLERİN RAHAT ULAŞABİLECEĞİ 19 FARKLI NOKTADAKİ KÜTÜPHANE, HER GÜN BİNLERCE GENCE HİZMET VERİYOR

Çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, ferah ve donanımlı çalışma ortamları hazırlamak amacıyla binlerce kitap ve bilgisayarlarla donatılan Semt Kütüphaneleri, özellikle öğrencilerin rahat ulaşabileceği konumlarda hayata geçirilmesi nedeniyle her gün binlerce öğrencinin sınavlara hazırlanmasına ortam sunuyor.

Özellikle Yıldızbağları Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi, İcadiye Mahallesi’nde hizmete sunulan Sosyal Hizmet Binası Kütüphanesi ve İzzetpaşa Semt Kütüphaneleri, sahip olduğu teknolojik imkanlar ve zengin literatürleriyle her yaş grubundan öğrenciye hitap ediyor.

DİJİTAL KÜTÜPHANE İLK YILINDA 175 BİN ZİYARETÇİYİ AĞIRLAMIŞTI

Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında hayata geçirilen Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi, hizmete sunulduğu ilk yıl 175 bin ziyaretçiyi ağırlamıştı.

Bu yıl da ziyaretçi sayısını artıran dijital kütüphane,  özellikle bulunduğu konum açısından da ulaşım noktasında öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor. Haftanın altı günü hizmet veren kütüphane; iki ayrı oturma alanındaki 40 adet bilgisayar, tarih, edebiyat, felsefe, psikoloji, dini yayınlar, kişisel gelişim ve benzeri kategorilerde 5 bin 300 adet kitap ile 28 ayrı kategoride 27 bin kaynak esere elektronik ortamda kolayca erişim imkanı sunuyor.

Ayrıca kütüphaneye üye olan öğrenciler elektronik ortamda kendi kütüphanelerini istedikleri şekilde oluşturabilme fırsatını bulabiliyorlar. Modern mekânı, farklı çalışma ortamı ile klasik bir kütüphane dışında hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi, vatandaşlara geniş bir yelpazede okuma fırsatı sunuyor. Süreli yayınlardan roman ve ansiklopedilere kadar pek çok kitabı okuyucularla buluşturan kütüphane, öğrencilere hem ders çalışma hem de arkadaşları ile kaliteli vakit geçirme imkanı sağlıyor.

İCADİYE MAHALLESİ SOSYAL HİZMET BİNASI, ÖĞRENCİLERİN YENİ ADRESİ OLDU

Elazığ Belediyesi’nin İcadiye Mahallesi’nde inşa ederek hizmete sunduğu Sosyal Hizmet Binası’na da dijital kütüphaneye olduğu gibi sınavlara hazırlanan gençler ve kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Toplamda 1.285 metrekare alan üzerinde yapılan ve içerisinde kütüphaneden spor salonuna, gençlik merkezinden kafeteryaya her detayın düşünülerek inşa edildiği Sosyal Hizmet Binası’na, sadece İcadiye Mahalle sakinleri değil çevre mahallelerde ikamet eden vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Konum itibarıyla çevresindeki 8 okulun çok yakınında bulunan Sosyalhane Kütüphanesi, öğrencilere ve ailelerine boş zamanlarda rahatlıkla gidip kitap okuyabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir ortam sunuyor.

ÖĞRENCİLERDEN VE AİLELERDEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Gün içerisinde dijital kütüphane başta olmak üzere farklı mahallelerdeki semt kütüphanelerinden faydalanan öğrenciler; kendilerini çağın koşullarına uygun, modern ve yeni nesil kütüphanecilik hizmetleriyle buluşturan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

Özellikle dijital kütüphaneyle henüz tanışmamış diğer öğrencilere çağrıda bulunan gençler, ders çalışmak ve kitap okumak için gerekli sessiz ortamın sağlanabildiğini ve ders çalışırken farklı kaynaklara internet ortamında kolayca ulaşabildiklerini aktardılar.

İlkokul öğrencisinden, üniversite veya mezun olmuş gençler dâhil her kesimden öğrencinin aynı anda aynı ortamda istediği kaynağa kolayca ulaşabildiğini veya çalışma ortamı yakalayabildiğini belirten ziyaretçiler, kütüphanenin bulunduğu konum açısından da birçok mahalleye yakın bir noktada olduğunu, bu durumunda kendilerini ayrıca memnun ettiğini belirttiler.

Ailelerde çocuklarının belediye tarafından hayata geçirilen ve güvenlik noktasında her detayın düşünüldüğü kütüphanelerde zaman geçirmesinin kıymetli bir hizmet olduğunu belirterek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından şehrin doğu ve batı mahallelerinde hizmete sunulan Semt Kütüphanelerinin, özellikle sınavlara hazırlanan gençler başta olmak üzere ilkokul seviyesindeki öğrencilerin de faydalanabileceği şekilde donatıldığı ve bütün gençlerin kütüphane hizmetlerinden ücretsiz istifade edebileceğini vurguladı.

Her öğrencinin rahatlıkla ulaşabilmesi için şehir genelinde Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen 19 kütüphanenin hizmet verdiğini belirten belediye ekipleri, hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayan semt kütüphanelerini şu şekilde sıraladı:

Yıldızbağları Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi, Çaydaçıra Mahallesi Semt Kütüphanesi, Ataşehir Mahallesi Semt Kütüphanesi, Sürsürü Mahallesi Semt Kütüphanesi, Yeni Mahalle Semt Kütüphanesi, Kırklar Mahallesi Semt Kütüphanesi, Doğukent Mahallesi Semt Kütüphanesi, Hilalkent Mahallesi Semt Kütüphanesi, Abdullahpaşa Mahallesi Semt Kütüphanesi, İcadiye Mahallesi Semt Kütüphanesi, Sosyalhane Kütüphanesi, İzzetpaşa Mahallesi Dijital Kütüphanesi, İzzetpaşa Mahallesi Semt Kütüphanesi, Zafran Mahallesi Semt Kütüphanesi, Gümüşkavak Mahallesi Semt Kütüphanesi, Fethi Sekin Külliyesi Kütüphanesi, Kültür Mahallesi Semt Kütüphanesi, Millet Kıraathanesi Kütüphanesi…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Semt Kütüphaneleri Öğrencilerin İkinci Evi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Elazığlılar ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin